به گزارش پایگاه اطلاع رسانی عترت صامت، امین افشارنیا از فعالان قرآنی در گفتگو با این پایگاه قرآنی در خصوص موضوعاتی همچون: ضرورت ممانعت از حضور مدیران قرآنی در هیأت مدیره موسسات، صرف بودجههای قرآنی در راستای تقویت معیشت و رفاه فعالان قرآنی، طرح ملی قرآن محور نمودن مساجد، بیگاری کشیدن برخی از موسسات از فعالان قرآنی، اجتناب از دادن مسئولیت قرآنی به طلاب غیر متخصص و … به صحبت نشست.
ضرورت ممانعت از حضور مدیران قرآنی در هیأت مدیره موسسات
این فعال قرآنی ضمن اشاره به ضرورت مقابله با رانت و تبعیض در جامعه قرآنی گفت: برخی از مدیران موسسات بزرگ قرآنی، خود از مسئولان قرآنی کشور هستند. بدیهی است که بودجههای قرآنی را به سمت موسسات خود (علیرغم بزرگنماییها و تبلیغات کاذبی که دارند، عملکرد خوبی ندارند. و باعث بدبینی جامعه به فعالیتهای قرآنی و اهل قرآن شدهاند.) هدایت میکنند. و اجازه برخورداری موسسات تازه تأسیس شده و فعالان قرآنی از بودجههای قرآنی را سلب مینمایند.
صرف بودجههای قرآنی در راستای تقویت معیشت و رفاه فعالان قرآنی
این فعال قرآنی از دولت آقای رئیسی خواست تا تدابیری اتخاذ نمایند که بودجهها صرف تقویت معیشت و رفاه فعالان قرآنی شود. و در صورت تمایل به حمایت از موسسات قرآنی به صورت عادلانه و با رویکرد حمایت از موسسات تازه تأسیس اقدام به بودجهبندی نمایند.
طرح ملی قرآن محور نمودن مساجد
وی افزود: اصولاً ما باید بجای توسعه موسسات (که بازخورد چندان خوبی هم نداشتهاند)، به دنبال مساجد قرآن محور باشیم. و اگر بتوانیم این ایده و طرح را پیاده سازی کنیم؛ بستر لازم برای مسجد محور نمودن مدارس نیز فراهم میآید.
افشارنیا در توضیح طرح مساجد قرآن محور، به این نکته اشاره کرد: معضلات و مشکلاتِ بزرگی بر سر راه فعالان قرآنی و فرهنگی وجود دارد. یکی از این معضلات که اگر حل نشود، امکان فعالیت قرآنی و فرهنگی این عزیزان تقریباً وجود ندارد، مسئله مکان انجام فعالیت و همچنین هزینههای جاری اینگونه از فعالیتها است. که میبایست به صورت شخصی و یا با کمک خیرین حل و فصل گردد. و زمینه فعالیت نیروهای ارزشی و انقلابی مهیا شود.
این فعال قرآنی در این بخش از گفتگو ادامه داد: با قرآن محور نمودن مساجد و هدایت بودجهها به سمت مساجد و همچنین با دادن حقوق عالی و در شأن فعالان قرآنی و رفع مشکل معیشت این عزیزان، ضمن احیاء مساجد و رونق بخشیدن به خانههای امن الهی، موجب تقویت جایگاه اجتماعی نیروهای قرآنی و تقویت انگیزه این یاوران امام عصر خواهد شد. و شاهد شکوفایی هر چه بیشتر جامعه قرآنی خواهیم بود.
وی در ادامه گفت: یکی از مخالفین قرآن محور شدن مساجد همین موسساتی هستند که از رانت برخوردارند. و اجرای چنین طرحهایی که به سود فعالان قرآنی و جامعه اسلامی است را با منافع خود در تعارض و تضاد میبینند.
بیگاری کشیدن برخی از موسسات از فعالان قرآنی
در بخش دیگری از این گفتگو، افشارنیا به این مطلب اشاره کرد که برخی از موسسات قرآنی و مدیران قرآنی کشور (علی رغم شعارهای آنچنانی در رسای حمایت از حفاظ و فعالان قرآنی)، به دنبال دربند نمودن و بیگاری کشیدن از این عزیزان و سوء استفاده از زهد و مناعت طبع، گذشت، ایثار و روحیه جهادی این عزیزان هستند. و علی رغم برخورداری از مکنت کافی، با بهانههای واهی همچون کمبود بودجههای قرآنی و …، کمتر از یک کارگر به این عزیزان حقوق میدهند. مدیران این موسسات با دور زدن قانون و حتی تبانی با برخی از مسئولین مربوطه، از پرداخت حقالزحمه این عزیزان خودداری میکنند.
ممانعت از دادن مسئولیت قرآنی به طلاب غیر متخصص
افشارنیا در پایان این گفتگو گفت: متأسفانه در نگاه اکثر مردم ما فردی که ملبس به لباس روحانیت و معمم است را متخصص در رشتههای مختلف قرآنی میدانند. هرچند که این افراد بعضاً چندان که باید قرآنی نیستند. و از کمترین آموزشهای قرآنی برخوردار نبوده و در دورههای تخصصی و جلسات قرآنی شرکت نکرده باشند. که جا دارد مدیران حوزه علمیه نیز به این مسئله و قرآنی شدن طلاب بیشتر توجه نمایند. حاکمیت جامعه اسلامی نیز از دادن مسئولیت قرآنی به روحانیونی که تخصص قرآنی لازم را ندارند، اجتناب کند.
منتظر نقد کارشناسانه و دلسوزانه قرآن و عترت دوستان عزیز هستیم.